SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI: 2024 sürekli işçi alımı kura çekilişi canlı yayın bilgisi

Sağlık Bakanlığı İŞKUR 8 bin işçi alımı kura çekim sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı adaylar tarafından sık sık kontrol ediliyor. Sağlık Bakanlığı temizlik ve güvenlik personeli alımı kuraları için başvurular geçtiğimiz Şubat ayında tamamlandı. Başvuruların ardından kura çekim işlemi ve atamalar noter huzurunda yapılacak. Ardından asıl ve yedek adayların yer aldığı nihai isim listesi netlik kazanacak. Noter huzurunda yapılacak kura çekimi, Bakanlığın YouTube sayfası üzerinden canlı yayınla takip edilebilecek. Adayların özel ve genel başvuru şartlarını karşılamaması, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunması durumunda atama işlemleri yapılmayacak. Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı ne zaman, saat kaçta, ayında kaçında? 8 bin Temizlik ve Güvenlik görevlisi işçi alımı kura çekimi sonucu, asil ve yedek PDF isim listesi açıklandı mı, nasıl, nereden sorgulanır?

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ TARİHİ MART 2024

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı yapacak. Çeşitli kadrolardan yapılacak alımlar için kura çekimi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı kura çekimi Ankara'da noter huzurunda sabah 09:00’da başlayacak ve saat 18:00’de sona erecek.

8 BİN İŞÇİ ALIMI KURASI CANLI OLARAK TAKİP EDİLEBİLECEK

Sağlık Bakanlığına işçi alımlarının olacağını hatırlatan Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN İŞÇİ ALIMI KURA AÇIKLAMASI

Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler” dedi. Öte yandan Bakan Koca, İŞKUR üzerinden, noter huzurunda mülakatsız 8 bin işçi alımının da yapılacağını açıkladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI ALIMI KURA SONUCU, ASİL VE YEDEK İSİM LİSTESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanlığı'nda daha önce yapılan işçi alımı sürecinde kura çekimi sonuçları, kura tarihinin akşam saatlerinde açıklanmıştı. 8 bin işçi alımı kura çekimi sonuçlarının da 3-4 Nisan'da açıklanması bekleniyor.

MÜLAKAT OLMAYACAK

Alımlarla ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, 8 bin işçi alımının İŞKUR üzerinden mülakatsız yapılacağını ifade etti.

8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları, asil ve yedek aday listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

ATAMALARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI VE İPTAL EDİLECEĞİ DURUMLAR

İlan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.